Anàlisi del Barça-City: Leo trenca la pissarra

L'estrella del Barcelona va oferir una lliçó d'eficàcia: tres xuts a porta, tres gols

marcosl35965886 barcelona     19 10 2016      deportes         luis enrique 161019230417

marcosl35965886 barcelona 19 10 2016 deportes luis enrique 161019230417 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

MESSI ANIQUILA; UMTITI, SOSTÉ

Fins i tot el Camp Nou, acostumat a assaborir les exhibicions de Messi com si fossin menús de 10 euros, es va haver de rendir a la lliçó de contundència que va oferir Umtiti, un central esquerre, reconvertit, per la lesió de Piqué, en l’amo de la defensa. Mentre Leo anava rematant a tots els racons de la porteria de Bravo (primer) i de Caballero (després), l’exdefensa del Lió es va sentir l’amo de la defensa.

Una defensa totalment inèdita per les lesions d’Alba i Piqué. A mesura que anaven caient peces tan valuoses emergia la figura d’Umtiti, un jove de 22 anys que no va notar en cap moment la pressió. Més aviat, tot al contrari. Es va connectar a les mans de Ter Stegen, que no es van doblegar mai. Ni quan De Bruyne, el 'fals nou' de Guardiola, el va sotmetre a una tortura. Però  Big Sam, com li diuen al vestidor, es va descobrir poderós. Messi, a la seva. Tres xuts a porta, tres gols. No només això. Va provocar un penal, l’hi va regalar a Neymar, que va fallar i després va assistir el brasiler en el 4-0.

DAVANT LA PRESSIÓ, EL BARÇA VA JUGAR LLARG 

Li va costar més del que assenyala el marcador. Al Barcelona li va costar desactivar l’ambiciosa pressió del City, guiat per Guardiola, com si tingués un comandament a distància. Però aquest comandament es va trencar per una successió d’errors. Encara que el Camp Nou va marxar feliç pel 4-0, Luis Enrique, que imaginava aquella idea del seu col·lega, va ordenar obrir els centrals, primer Piqué (dreta) i Umtiti (esquerra); després, Umtiti (dreta), Mathieu (esquerra), cosa que va deixar els tres davanters a gairebé 50 metres del porter. Hi va haver moments en què Ter Stegen estava més avançat fins i tot que els centrals.

Era atraure per després buscar l’espai a l’esquena de l’atrevida defensa del City. El gol que va trencar l’equip de Guardiola va néixer d’una pressió de Mascherano. Sí, justament va ser així. L’antídot que havia preparat el conjunt anglès se li va tornar en contra. El Jefecito va recuperar, convertit en lateral dret perquè no hi havia ningú més, Messi i Iniesta es van connectar i la relliscada de Fernandinho va fer la resta. Entabanar el City i buscar les esquenes d’Otamendi i Stones. Després, a la segona part, Luis Enrique va ordenar una sortida amb tres centrals (Umtiti escortat per Mascherano i Mathieu fins a la seva expulsió) per espantar Guardiola. I ho va fer. 

TERRIBLES ERRORS INFANTILS DEL CITY

Notícies relacionades

Quan no tenia la pilota –els primers 20 minuts la va tocar més amb els peus Ter Stegen que Messi– el Barça es va acomodar. No li van tremolar els peus a l’alemany, cosa que sí que va succeir amb el City, incapaç de governar la seva àrea amb autoritat. A més de la relliscada de Fernandinho, que va trigar a aixecar-se, va assistir, això sí, des de la primera fila a la primera entrega del xou de Leo. El primer i infantil error del City perquè el robatori de Mascherano el va enxampar desorganitzat, cosa que li va passar després amb 10 jugadors en un altre clamorós error de Bravo. De fet, va ser un doble error del meta xilè. 

El primer amb el peu dret quan va regalar la pilota a Suárez, i el segon, tot en la mateixa jugada, quan de manera inconscient va tocar la pilota amb la mà sabent que era la targeta vermella i deixava el seu equip amb 10. Faltava encara el tercer error quan Gundogan, de manera imprudent, va cedir la pilota al darrere. Allà hi havia Suárez per ajudar el seu amic Leo a firmar el tercer. Piadós i feble va ser el City, el Barça el va sotmetre.