Una altra xiulada a la UEFA

El Camp Nou manté el desafiament contra l'organisme europeu mostrant milers d'estelades mentre el club segueix pendent del recurs al TAS

ecarrasco35513644 barcelona     13 09 2016      deportes        esteladas en e160913225622

ecarrasco35513644 barcelona 13 09 2016 deportes esteladas en e160913225622 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
DAVID TORRAS / BARCELONA

El Camp Nou no oblida. Ni està disposat a callar per més que l’amenacin i que el club vagi acumulant multes. Lluny de guardar silenci i deixar de banda les protestes, l’afició va tornar a alçar la veu al mateix temps que aixecava milers d’estelades. El desafiament es manté mentre el procés obert per la UEFA segueix endavant, pendent de resoldre’s amb un recurs pel mig davant el Tribunal d’Arbitratge de l’Esport (TAS).

Una resolució que s’espera des de fa temps i que determinarà si aquest conflicte que va arrencar en la final de Berlín es tanca definitivament. En el cas d’avalar els arguments de la UEFA, el Barça rebria una sanció econòmica mes elevada que s’afegiria als 30.000 euros que ja va pagar la primera vegada i als 150.000 que han quedat suspesos. L’amenaça latent d’un possible tancament parcial o total del camp sembla absolutament desmesurada i el club dóna per fet que no es produirà.

El Barça arrossega  una multa de 150.000 euros però les especulacions sobre un tancament de l'estadi són desmesurades

El ritual a la Champions es manté aliè a la treva que la directiva va obrir amb la UEFA i a aquell recurs que està en l’aire. Aquesta vegada, l’escenografia es va multiplicar pel repartiment de 30.000 estelades per part dels voluntaris de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i l’associació de juristes Drets. Malgrat que la directiva es va desmarcar d’aquesta iniciativa, tot i que va dir respectar la llibertat d’expressió dels socis, representants de tres d’aquestes entitats van ser a la llotja.

Quan va deixar de sonar l’himne del Barça i es va sentir la fanfàrria europea, el Camp Nou es va transformar, en una mutació que alguns periodistes anglesos van seguir atònits sense saber gaire bé què estava passant, més enllà d’una reivindicació política al començar a ressonar els crits d’«independència». Amb més força que mai, l’estadi va xiular des del principi fins al final sota aquell mosaic d’estelades, alguna de gegant, i una pancarta amb el lema «Welcome to Catalonia» al costat de les banderes irlandesa i escocesa.

ACTE POLÍTIC

Notícies relacionades

Els delegats de la UEFA, que avui precisament elegeix nou president (l’eslovè Aleksander Ceferin és el favorit davant l’holandès Van Praag), segur que en van prendre nota i l’expedient està garantit. La UEFA argumenta que aquesta actuació és un acte polític i d’aquí ve la sanció. Inicialment, el Barça va acceptar pagar la primera multa després de Berlín, al·legant que era millor evitar un enfrontament directe i que resoldria el conflicte a la rebotiga, amb la intervenció d’Albert Soler i de Bartomeu davant el llavors president Michel Platini. Però cap va tenir èxit i en el següent partit va arribar una altra multa de 40.000 euros, inclosa en aquells 150.000 pendents.

L’actuació de la UEFA en aquest tema contrasta amb la seva actitud més tènue en altres casos, com els 11.000 i 20.000 euros que va imposar a Atlètic i Benfica pel perillós llançament de bengales. El procés continua, però el Camp Nou ha deixat clar que no es quedarà quiet.