Quatre entitats repartiran 30.000 estelades al Camp Nou

La junta diu que defensa la llibertat d'expressió dels seus socis davant una altra acció de reivindicativa

jdomenech31716416 barcelona 03 11 2015  deportes partido de champions league e160912200753

jdomenech31716416 barcelona 03 11 2015 deportes partido de champions league e160912200753

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quatre entitats repartiran al voltant del Camp Nou 30.000 banderes estelades en una acció reivindicativa en defensa del dret a la llibertat d’expressió. Basant-se en aquest dret fonamental, que el Barça diu que defensa «davant qualsevol instància jurisdiccional i esportiva», el club assumirà el cost que pugui comportar: de moment, ha pagat 30.000 euros (després de la final de Berlín del 2015) de multa i n’ha recorregut una altra de 150.000 euros que li va imposar la UEFA la temporada passada per activitats reivindicatives similars en els partits de la Champions.

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i l’Associació de Juristes Drets repartiran, a través dels seus voluntaris, les estelades i demanen als aficionats del Barça que les ensenyin quan apareguin els futbolistes al terreny de joc i en el minut 17 i 14 segons de les dues parts, una tradició blaugrana els últims temps. Aquestes 30.000 banderes s'uniran a les que alguns socis ja acostumen a portar a l'estadi.

El Barcelona, a través del seu portaveu, es desentén de la iniciativa i l’atribueix a una activitat d’altres entitats privades fora de les seves instal·lacions. Però no la reprova i encara menys requisarà les banderes. «El Camp Nou és un espai de llibertat i el Barça defensarà sempre la llibertat d'expressió dels seus socis», va assegurar Josep Vives. «No estem preocupats en absolut per un hipotètic tancament de l'estadi», va afegir el representant blaugrana. L'última multa està recorreguda davant el Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS).

La Junta fixa l'Assemblea el 29 d'octubre i  La Junta fixa l'Assemblea el 29 d'octubre i designa Òscar Grau com a màxim executiu de l'entitat

La junta del Barça va decidir convocar l'Assemblea de Compromissaris per al 29 d'octubre, data en què es disputarà el partit contra el Granada. De moment, la directiva no pensa traslladar als socis la possible retirada de l'acció de responsabilitat social que es va presentar contra Joan Laporta i la seva antiga junta. El club espera la sentència de l'Audiència Provincial, prevista per al 21 de setembre per prendre una posició sobre aquesta qüestió.

NOMENAMENT I PENEDIMENT

Ja va decidir, però, retocar l'organigrama executiu del club. Òscar Grau (nascut a Sabadell el 30 de juliol de 1967), exjugador d'handbol entre el 1984 i el 1995 i que té retirada la samarreta amb el dorsal 2 al Palau, va ser designat el primer director executiu del club. Grau relleva en la màxima responsabilitat Nacho Mestre, que seguirà com a director general. 

Notícies relacionades

Vives va reconèixer en certa manera l'error del club per no haver estat present en la inauguració del primer carrer a Catalunya dedicat a Johan Cruyff, el seu més cèlebre entrenador, que va tenir lloc a Vallfogona de Riucorb divendres passat. «Lamentem no haver-hi estat», va admetre.

Primer va al·legar que Jordi Cardoner, el vicepresident social, era a Nova York, després va viatjar a Washington i li resultava impossible «arribar a temps». Davant la possibilitat que hi hagués assistit un altre directiu, o un executiu o un empleat qualificat, el portaveu va confessar: «Ho podíem haver fet molt millor, però no hi va poder anar ningú més».