Barça: tancades les marxes de Montoya i Song

El defensa firma per quatre temporades amb el València i el centrecampista fitxa pel Rubin Kazan

jdomenech29223254 sant joan despi     04 04 2015   montoya y rakitic  durante 160801173630

jdomenech29223254 sant joan despi 04 04 2015 montoya y rakitic durante 160801173630

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb un comunicat de 40 paraules i 219 caràcters, el Barça ha fet oficial la baixa de Martín Montoya del club, que l'havia fitxat fa 13 anys, sent aleví. Al mateix temps, el València ha anunciat el fitxatge del lateral dret, que s'estava gestant des que el defensa va marxar dissabte de la concentració blaugrana per sotmetre's a la revisió mèdica amb el conjunt valencianista.

El mateix comunicat, amb l'únic canvi del nom, ha servit minuts després perquè el Barça certifiqués també el comiat d'Alex Song. El migcampista camerunès, amb una etapa molt més desafortunada, anirà al Rubin Kazan. Song ni tan sols ha passat per Sant Joan Despí per entrenar-se aquest estiu.

TORNADA A ANGLATERRA

Montoya tornarà dimecres a Anglaterra. Va estar una setmana amb el Barça a Saint George's Park, al nord de Birmingham, i ara es desplaçarà a Marlow, a l'oest de Londres, per entrar a les ordres de Paco Ayestaran, l'entrenador del València. Montoya firma per quatre temporades, fins al 2020.

"El FC Barcelona desitja al jugador molta sort i nous èxits en la seva nova etapa professional", explica en la nota de comiat l'entitat blaugrana després de confirmar l'acord per a la rescissió del contracte de Montoya, vigent fins al 2018, que ha firmat pel club de Mestalla amb la carta de llibertat.

LA GENERACIÓ DEL 91

Montoya pertanyia a la generació del 91, una de les millors de la història del Barça, i és l'últim representant que quedava, a excepció de Cristian Tello, a qui també s'acomiadarà. El defensa va començar a jugar als vuit anys i en l'infantil B (temporada 2003-04), ja va coincidir amb Tello i Marc Bartra, que ha deixat el Barça aquest estiu per anar al Borussia Dortmund. Anteriorment havien marxat Thiago Alcántara i Isaac Cuenca, així com Carles Planes i Martí Riverola, entre els noms més il·lustres d'aquell equip.

Tello serà l'últim Tello serà l'últim de la generació del 91 a marxar-se

Tello serà l'últim a abandonar el Camp Nou. Luis Enrique tampoc el vol i el Barça espera cobrar un traspàs pel davanter, que l'any passat va acabar a la Fiorentina. El club italià desitja seguir comptant amb els seus serveis, i també el València el pretén.

"Han d'arribar jugadors que afegeixin valor a la plantilla i tots dos poden afegir aquest valor", va dir Ayestaran quan li van preguntar pels fitxatges de Montoya i Tello.

SONG, A RÚSSIA

Notícies relacionades

Montoya va debutar el 26 de febrer del 2011 en un Mallorca-Barça i va disputar, des d'aleshores, 67 partits amb el primer equip. La temporada passada va anar cedit a l'Inter de Milà, que al seu torn el va cedir al Betis en el mercat d'hivern. Song, en canvi, havia viatjat a Rússia, amb permís del Barça, per negociar el seu fitxatge un any abans (2017) que acabés el contracte. El Barça també li ha donat la carta de llibertat.

El centrecampista camerunès va fitxar el 2012 pel Barça i va estar dues campanyes de blaugrana (66 partits disputats), abans de ser cedit, també dues campanyes, al West Ham. El nou responsable de l'equip rus és Javi Gracia, l'exentrenador del Màlaga, que fins ara ha realitzat deu fitxatges; entre ells, els dels seus expupils Sergio Sánchez i Samu, Rubén Rochina (Granada) i el brasiler Jonathas (Reial Societat).