El Barça inicia la pretemporada

El campió de Lliga i Copa es posa en marxa dimarts amb les proves mèdiques i Luis Enrique començarà els entrenaments dimecres amb només 10 jugadors, a l'espera de la resta d'internacionals

ecarrasco34748167 pruebas fisicas  j r my mathieu  futbolista160719192848

ecarrasco34748167 pruebas fisicas j r my mathieu futbolista160719192848 / A MIGUEL RUIZ

4
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

El Barça comença a rodar aquest matí a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí encara que ho fa pràcticament en família perquè només 10 jugadors estan citats, a partir de les nou, a les instal·lacions del club per passar la revisió mèdica i les anàlisis de sang. Luis Suárez, Sergi Roberto, Munir, Adriano, Aleix Vidal, Mathieu, Masip, Denis Suárez, Halilovic i Samper conformen el primer grup de futbolistes que començaran a entrenar-se, a partir de demà, a les ordres de Luis Enrique.

L'entrenador ha dissenyat una exigent primera setmana de preparació amb dobles entrenaments de matí i tarda (9.30 i 18.30 hores), dimecres, dijous i dissabte. Només divendres i diumenge, els jugadors tindran una sola sessió, matinal en els dos casos, abans de marxar, dilluns, dia 25, cap a Anglaterra, on la plantilla portarà a terme una estada de cinc dies. Serà a les instal·lacions de Saint George’s Park, on sol preparar-se la selecció anglesa, al centre del país (a prop de la localitat de Barton upon Trent), el mateix lloc on va començar a rodar l'equip blaugrana fa dues temporades i on es van establir les bases del primer triplet conquistat per l'entrenador asturià, el segon en la història del club després del de Pep Guardiola (temporada 2008-09).

SEGUIR AMB EL CICLE GUANYADOR

Avui comença la pretemporada el campió de Lliga i Copa en la tercera temporada de Luis Enrique amb el llistó al nivell de sempre. No hi ha cap més opció que guanyar-ho tot, aquesta és l'exigència històrica convertida gairebé en una excepcional rutina des de l'arribada de Guardiola (14 títols en quatre anys) i el posterior relleu de l'actual entrenador (7 títols en dues temporades).

El Barça començarà a rodar demà en família a la ciutat esportiva a l'espera que la resta de jugadors s'hi vagin incorporant de mica en mica. El pròxim a fer-ho serà Arda Turan, que s'integrarà al grup el dia 25, just per marxar cap a Anglaterra. Ja no serà fins al dilluns 1 d'agost quan es produirà la incorporació dels internacionals que van disputar l'Eurocopa i la Copa Amèrica del Centenari. Aquell dia estan citats Piqué, Rakitic, Busquets, Iniesta, Alba, Vermaelen, Bravo, Mascherano Messi. Aquests tres últims havien de reintegrar-se en el grup el mateix dia que Arda, però el club va decidir allargar-los les vacances fins aquell dia, i per tant finalment disfrutaran de cinc setmanes de vacances. Tot un bàlsam, especialment per a Messi, doblement turmentat al perdre una altra final amb l'Argentina a la Copa Amèrica, cosa que el va portar a prendre la decisió de no tornar a jugar amb l'albiceleste, i després de ser condemnat a 21 mesos de presó, juntament amb el seu pare, Jorge, per delicte fiscal.

El Barça no disputarà el primer partit de preparació fins al dissabte 30 de juliol. Serà a Dublín i el rival, el Celtic de Glasgow, que aquests dies està en plena crisi després de caure 1-0 davant el modest Lincoln de Gibraltar, un equip amateur, en l'anada de la prèvia de la Champions, encara que ningú pot imaginar-se que el conjunt escocès no capgiri l'eliminatòria, demà, al Celtic Park.

AMISTOSOS D'EXIGÈNCIA DAVANT EL LEICESTER I LIVERPOOL 

El Barça tornarà a jugar el dimecres 3 d'agost, en el primer enfrontament de consideració. Serà a Estocolm davant la gran revelació europea de la passada temporada, el Leicester, el campió de la Premier. I després de tornar a Barcelona, tornarà a volar cap a Anglaterra el dissabte 6 per jugar a Londres en un estadi talismà per als blaugranes. A Wembley s'enfrontarà el Barça al Liverpool de Jürgen Klopp, un duel atractiu per al qual ja no queden entrades i en què és probable que pugui tornar-se a veure jugar Messi, ja que farà cinc dies que s'entrena.

El següent compromís dels blaugranes ja serà davant els seus aficionats, al Gamper, encara que en els últims anys aquesta cita s'ha convertit gairebé en una atracció turística més de la ciutat que no té res a veure amb la tradicional i històrica posada de llarg de l'equip davant els seus seguidors. Serà el dimecres 10 d'agost i el rival, el Sampdoria, per commemorar així el 25è aniversari de la conquista de la primera Copa d'Europa, precisament davant el conjunt italià i, és clar, al vell Wembley.

NEYMAR I RAFINHA, ELS ÚLTIMS

Notícies relacionades

Per a aquest partit, Luis Enrique ja podrà comptar amb tota la plantilla ja que el dilluns 8 d'agost s'incorporaran Ter Stegen, Douglas, Tello i Montoya, a més d'Umtiti i Digne, els dos últims fitxatges. Només faltaran llavors Neymar i Rafinha per tornar, ja que estaran competint amb el Brasil en els Jocs de Rio. Com més lluny arribi la Canarinha, més trigaran a tornar (la final es disputa el 19 d'agost).     

A partir de llavors s'haurà acabat el temps de provatures perquè el diumenge 14 l'equip viatjarà a Sevilla per disputar l'anada de la final de la Supercopa d'Espanya. La tornada, el dimecres 17 al Camp Nou. El primer títol en joc per al Barça de Luis Enrique. El repte: seguir guanyant.