El Barça revalida la Copa del Rei amb més dificultats de les esperades

El conjunt blaugrana derrota l'Anaitasuna en el seu pavelló en la final (30-33)

/ EFE / JESÚS DIGES

1
JOAN CARLES ARMENGOL / BARCELONA

El Barça va demostrar que, com havia demanat el seu entrenador, Xavi Pascual, el dol per l’eliminació a la Lliga de Campions està superat i va guanyar el seu 20è títol de la Copa del Rei al guanyar, en la final disputada a Pamplona, l’amfitrió, l’Helvetia Anaitasuna, per 30-33 en un partit molt ajustat per l’oposició plantejada pels navarresos.

El conjunt català va complir els pronòstics de favorit per obtenir la 58a edició de la Copa al derrotar en semifinals l’Abanca Ademar Lleó (33-27) i en la final l’Anaitasuna, que s’hi va colar per sorpresa per disputar la seva primera final a l’imposar-se dissabte al Naturhouse La Rioja (31-28), però va plantar cara al campió en la final.

PLE DE TÍTOLS DOMÈSTICS / El Barça es va alçar així amb la seva tercera copa consecutiva en una pista on ja va guanyar el títol fa dos anys. Es tracta de la culminació d’una temporada en què l’equip blaugrana ha fet ple de títols domèstics, ja que ha guanyat els cinc en joc: Supercopa catalana, Supercopa espanyola, Copa Asobal, Lliga i Copa del Rei.

La final va ser més igualada del que es podia esperar, ja que al Barça li va costar consolidar els avantatges que anava obtenint. Al descans s’hi va arribar amb només dos gols de diferència (14-16), i va ser en els minuts intermedis de la segona part quan l’equip blaugrana va anar incrementant el ritme i l’eficàcia i se’n va anar de fins a set gols (23-30, minut 53). Però llavors l’equip de Pasqui va patir una de les seves perilloses desconnexions i, amb un parcial de 7-2, l’Anaitasuna es va situar a només dos gols (30-32), si bé ja només quedava mig minut de partit. Al Barça no se li va escapar la final.