La Fiscalia denuncia Adriano per defraudar 646.085 d'euros a Hisenda

El jugador del Barça hauria eludit la tributació dels beneficis derivats dels seus drets d'imatge

1
Es llegeix en minuts

La Fiscalia ha presentat una denúncia contra Adriano Correia, futbolista del Barça, per haver defraudat 646.085 d'euros a Hisenda, eludint la tributació dels beneficis derivats dels seus drets d'imatge a través d'un entramat empresarial radicat a Madeira (Portugal). A la seva denúncia, presentada als jutjats de Barcelona, la Fiscalia de Delictes Econòmics acusa el futbolista de dos delictes contra la Hisenda Pública comesos en les declaracions de l'IRPF dels exercicis corresponents als anys 2011 i 2012.

La investigació deriva d'un informe de l'Agència Tributària que va detectar que el jugador brasiler no havia inclòs en les seves declaracions d'IRPF d'aquests exercicis els beneficis derivats de la cessió dels seus drets d'imatge al Futbol Club Barcelona. Segons la Fiscalia, Adriano va eludir el pagament d'impostos mitjançant un mecanisme doble: ocultant els ingressos derivats d'un contracte firmat amb la marca esportiva Nike, pel qual va cobrar 63.304,44 d'euros el 2011, i simulant la cessió dels seus drets d'imatge a una societat "purament instrumental" anomenada Chacun à sa place.

RÈGIM FISCAL AVANTATJÓS

El jugador brasiler va cedir el 2010 els drets d'explotació de la seva imatge a Chacun à sa place (constituïda el 2001 a Madeira) per 2,3 milions d'euros i, mig any després, va comprar l'esmentada societat a una firma domiciliada a les illes Seychelles. D'aquesta forma, diu la denúncia de la Fiscalia, "Adriano Correia s'hauria servit de l'avantatjós règim fiscal d'aquest territori portuguès per percebre rendes derivades de la cessió de l'explotació dels seus drets d'imatge al Futbol Club Barcelona".

Notícies relacionades

El futbolista va firmar el juliol de 2010 un contracte pel qual cedia en exclusiva els drets d'imatge al Barça a canvi de 435.000 euros la primera temporada, que s'han anat incrementant fins a assolir la xifra de 595.000 euros en l'exercici 2014/2015, sosté la Fiscalia.

En els seus exercicis de l'IRPF de 2011 i 2012, en què el futbolista va pagar 178.310 i 149.047 euros respectivament a Hisenda, Adriano no va incloure els ingressos derivats dels seus drets d'imatge, amb la qual cosa suposadament va defraudar al fisc els 646.085 euros esmentats, sosté el ministeri públic.