HANDBOL

El Barça ensopega a Kiel i haurà de remuntar al Palau

L'equip blaugrana perd de cinc (29-24) en l'anada dels quarts de final de la Champions

jcarmengol33657485 hei020  kiel  germany   24 04 2016   kiel s ilja b160424212504

jcarmengol33657485 hei020 kiel germany 24 04 2016 kiel s ilja b160424212504 / AXEL HEIMKEN

1
JOAN CARLES ARMENGOL

El Barça ha consumat una greu patinada en els quarts de final de la Lliga de Campions d’handbol. El partit d’anada a Alemanya contra el THW Kiel es preveia complicat, però no tant, per als defensors del títol continental. Tot i això, l’equip blaugrana va fer ahir un partit molt deficient davant dels 11.000 espectadors de l’Sparkassen Arena i s’hi va deixar una renda negativa de cinc gols (29-24) que haurà de remuntar dissabte al Palau Blaugrana (18.30 h) si vol estar a la final four de Colònia (28 i 29 de maig).

Al Barça no li ha servit de res el descans que va tenir a l’estalviar-se els vuitens de final per haver sigut primer de grup en l’anterior fase. L’equip alemany, liderat per Joan Cañellas (6 gols) i amb l’extrem Klein encara més eficaç davant de porteria (9 gols), va ser en tot moment superior a un Barça erràtic en atac i poc intens en defensa i que, a més a més, no va aprofitar correctament les poques superioritats que va tenir per exclusió de dos minuts d’un rival. Amb un parcial en contra de 4-0 en els primers minuts, ja se’n va anar al descans amb quatre gols de desavantatge (16-12).

REACCIÓ

L’hemorràgia semblava controlada en la represa, quan un parcial de 2-5 va situar els homes de Xavi Pascual un altre cop dins del partit (18-17), amb bons llançaments exteriors del tunisià Jalluz i del macedoni Lazarov, que va ser el màxim anotador del Barça amb 6 gols (2 de penal).

Malgrat tot, l’equip no es va trobar mai còmode contra un Kiel més intens, que va tornar a posar distància pel mig i va arribar a tenir fins i tot sis gols d’avantatge (28-22) quan faltaven tres minuts per al final del partit.

Una última embranzida defensiva, amb Víctor Tomás d’avançat per aturar l’ofensiva local, va propiciar una tímida reacció, afavorida per una exclusió de Cañellas (28-24), però ni l’eficàcia en atac (51% per al Barça i 48% per al Kiel) ni les parades a la porteria (31% només de Gonzalo Pérez de Vargas per un 35% de Landin)  van donar per res més.

El Barça haurà d’apel·lar dissabte que ve a l’èpica del Palau, com ja ha fet altres vegades per poder aspirar a defensar el seu títol a Colònia.