Neymar: "El penal era per a mi"

L'estrella brasilera revela com va tramar i va assajar amb Messi el penal de Cruyff, encara que Suárez se li va avançar

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

"El penal era per a mi". Neymar ha descobert que el penal de Cruyff executat per Messi havia d'acabar en gol seu. "L'havíem assajat i entrenat", ha revelat l'estrella brasilera, i ha explicat que feia dies que pensaven en aquesta acció. A molts jugadors del Barça els va sorprendre. "No sabia que ho farien", ha explicat Jordi Alba. A altres, en canvi, no. "Potser el penal era per a Ney, però Luis era per allà i es va ficar en la jugada. No el vaig veure entrenant, però sí que estava molt parlat", ha dit Andrés Iniesta, el capità. "No, no em va sorprendre. Sabia per on anaven els trets", ha confessat Luis EnriqueLuis Enrique, el tècnic. El davanter argentí havia decidit que el seu gol 300 a la Lliga (va firmar de falta directa el 299 davant el Celta) podia esperar uns dies més. 

Qui ho sabia de veritat era Messi, preparat per agafar prestada la disfressa que Cruyff va utilitzar fa 33 anys amb la samarreta de l'Ajax. Encara que, en realitat, no va ser com el de Cruyff perquè en aquella ocasió el 14 de l'Ajax sí que va marcar el gol. Messi, en canvi, ho va deixar tot perquè Neymar firmés el gol, que estava perfectament informat dels plans del seu amic. Estava just darrere seu, ubicat al balcó de l'àrea, a la mitja lluna, preparat per fer una carrera rapidíssima i no convertir aquesta acció genial en una cosa ridícula, com els va passar a Henry i Pires a l'Arsenal.

"EL GORDO" VA ARRIBAR ABANS

Luis Enrique

ENTRENADOR DEL BARCELONA

No, no m'ha sorprès el penal. Sabia per on anaven els trets. Jo no m'hauria atrevit a tirar-lo així perquè hauria trepitjat la pilota"

Notícies relacionades

Quan estava iniciant la carrera, des del semicercle de l'àrea gallega, Suárez apareixia més tranquil, com si la jugada no tingués res a veure amb ell, just a la línia de 16 metres. Messi va mirar al porter com si anés a tirar el penal com sempre. Però a l'últim instant, va girar el seu màgic peu esquerre, mentre els seus dos socis de l'atac es van posar a córrer. Suárez va arribar abans. "El penal era per a mi, però Luis estava més a prop i va marcar", ha comentat Neymar, que s'havia posat just darrere de l'estrella argentina. Suárez, en canvi, estava a la dreta de Leo, separat només per cinc metres. "La nostra amistat és el més important, No importa qui marca els gols sinó guanyar els partits", ha dit l'estrella brasilera, coautor ideològic del penal que, finalment, no va marcar. "Ens estimem molt", ha dit fent broma Neymar, i ha recordat que "el gordo", en al·lusió a Suárez, se li va avançar.

Del partit i de l'excel·lent golejada al Celta (6-1) amb el Barça convertit en un huracà -ja suma 30 partits consecutius sense perdre-, se'n parla poc perquè el que quedarà en el record és el penal de Messi. "Poder llançar així els penals es pot. És legal. Hi ha un penal famós, el de Cruyff", ha recordat Luis Enrique sobre aquesta acció que va fer posar dret el Camp Nou i que ha fet la volta al món reconstruint aquell moment que va idear el llavors jugador de l'Ajax el 1982. "¿A Vigo no va agradar el penal? Si me'l fan sent entrenador del Celta és gol i a treure del mig", ha reconegut l'entrenador del Barça. "No, no és comú. Leo sempre s'inventa coses", ha dit Jordi Alba, i ha assumit que el penal de Cruyff al segle XX serà ara el penal de Messi al segle XXI.

Berizzo: "La davantera del Barça és respectuosa"

A Eduardo Berizzo, el tècnic del Celta, no li va molestar que Messi reinventés el penal de Cruyff 33 anys després. "És un penal executat d'una manera diferent. Res més", s'ha limitat a contestar el tècnic argentí. "No es veu sovint. És estrany, però no vam estar atents a aquests detalls. El penal molesta una mica perquè és gol i és vàlid", ha admès Cabral, el defensa del Celta. "La davantera del Barça ha donat mostres de jugar de la mateixa manera. Són respectuosos amb el rival i sempre voraços", ha dit Berizzo, i ha recordat que "cadascú marca els gols com vol. No és res que no estigui en la legalitat permesa. Em sap més greu la quantitat de gols rebuts que el com", ha subratllat l'entrenador del conjunt gallec.

marcosl32792803 barcelona s uruguayan forward luis suarez  l  cele160215083039

marcosl32792803 barcelona s uruguayan forward luis suarez l cele160215083039 / JOSEP LAGO