LA DECLARACIÓ D'INTENCIONS

«Intentarem estar a l'alçada del soci»

Bartomeu promet «treballar amb rigor i suar la samarreta per seguir sent el club més gran»

Josep Maria Bartomeu es disposa a dipositar el seu vot en una de les urnes col·locades al Camp Nou per elegir el nou president del Barça.

Josep Maria Bartomeu es disposa a dipositar el seu vot en una de les urnes col·locades al Camp Nou per elegir el nou president del Barça. / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ
BARCELONA

Va avisar, ja tocada la mitjanit al Camp Nou, que «la meva veu no té la força d'altres dies». I tenia raó. Josep Maria Bartomeu estava ple d'alegria, però la seva veu no el podia seguir. Esgotat de parlar durant tot el dia amb els socis, i després de ser proclamat guanyador de les eleccions, es va presentar a l'Auditori 1899 del Camp Nou escortat pels seus directius, familiars, col·laboradors de campanya. I just abans de posar-se a llançar el seu primer discurs com a president, Jaume Masferrer, el seu guru, el seu ideòleg i director de campanya, va dipositar uns folis a l'estrada. «Vull llegir les meves paraules perquè no em vull equivocar i vull llançar un missatge clar».

Així va ser. Bartomeu, amb Jordi Cardoner, el seu vicepresident primer, enganxat gairebé a la cara, anava detallant el nou full de ruta del seu mandat. En realitat, és el mateix full que ha dissenyat aquest últim any i mig després de la marxa de Rosell (gener del 2014) i que l'ha fet guanyar, per majoria absoluta, les eleccions en què ha deixat a la cuneta els altres tres candidats derrotats: Laporta, Benedito i Freixa. «S'ha tornat a demostrar que no només som el millor club del món a la gespa, ens han tornat a mirar amb respecte i admiració ja que som un club singular que és propietat dels socis». Així va començar el relat el nou president del Barça.

Després, aferrant-se a un dels seus eslògans de campanya («seguir creixent i seguir guanyant»), va enumerar els reptes que s'ha plantejat per al futur immediat. «Seguirem guanyant si som capaços de donar a Luis Enrique els millors jugadors, si organitzem La Masia com a base de l'equip, si ens convertim en referent mundial de l'equip femení i intentarem estar a l'alçada de la confiança que ens ha fet el soci».

MISSATGE GAIREBÉ LLETREJAT / En tot just un parell d'ocasions va interrompre el seu discurs, que va fer de manera lenta i acurada. Va evitar, en tot moment, anar ràpid. No volia menjar-se cap paraula. «Treballarem amb rigor i suarem la samarreta com Puyol, Xavi, Abidal o Messi per seguir sent el club més gran del planeta. De Catalunya al món», va explicar Bartomeu, la gran alegria del qual no es transmetia, curiosament, en les seves paraules. Eren més aviat fredes, lluny de la contundent victòria electoral que acabava de protagonitzar.

Notícies relacionades

Un cop acabat el missatge institucional, Bartomeu va tornar a ser el Bartomeu somrient, expressiu com poques vegades s'ha vist, ensenyant els tres dits del triplet conquistat a Berlín, del trident i, des d'ahir a la nit, del seu triomf en les eleccions. «Seguirem creixent i seguirem guanyant si aquest projecte és un lloc comú per a tot el barcelonisme», va afirmar Bartomeu reclamant «unitat per ser encara més forts».

Va defensar, això sí, la necessitat d'aixecar l'Espai Barça, no va fer ni una sola menció a Qatar i, després de les fotografies, va baixar de l'estrada per girar-se i aplaudir la seva nova junta directiva. Era, encara que les seves paraules no ho desprenien, el Bartomeu més exultant que s'ha vist mai al Camp Nou. El Bartomeu que ha aconseguit el seu triplet.