LES ELECCIONS BLAUGRANA

Bartomeu aposta per Platini per substituir Blatter a la FIFA

L'expresident del Barça revela que ja ha comunicat la seva postura a Villar, un altre dels possibles candidats

1
Es llegeix en minuts

Josep Maria Bartomeu prefereix Michelle Platini abans que Ángel María Villar. El candidat a la presidència del Barça ha confirmat aquest dimecres que si guanya les eleccions que se celebraran el 18 de juliol apostarà per l'actual president de la UEFA com a substitut de Joseph Blatter al capdavant de la FIFA en lloc del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, un altre dels possibles candidats.

"Tinc una excel·lent relació amb Villar. He parlat amb ell i sap que el nostre candidat és Platini. Ens agradaria que fos el candidat per presidir la FIFA", ha revelat Bartomeu aquest dimecres en un esmorzar organitzat pel Fòrum Europa Tribuna Catalunya poques hores després del debat entre els quatre aspirants a dirigir el Barça.

L'expresident culer ha reconegut que el Barcelona té "zero influència" dins del màxim organisme del futbol mundial, en part, per la decisió de trencar relacions després de la dura sanció per una sèrie d'infraccions relacionades amb el traspàs i la inscripció de jugadors menors d'edat. Aquest càstig impedeix al club blaugrana inscriure futbolistes fins al gener del 2016.

La guerra freda continua

Notícies relacionades

"El temps ens dóna la raó. A la FIFA hi ha molts indicis de corrupció. La gestió de Blatter està en entredit. Seguirem sense tenir relacions amb la FIFA. Esperarem que s'elegeixin nous dirigents", ha subratllat. Mentrestant, Aleix Vidal Arda Turan, els dos reforços per a la temporada que ve, hauran d'esperar sis mesos per posar-se la samarreta blaugrana en un partit oficial.

Al mes de juny, Blatter va anunciar la seva renúncia a la presidència de la FIFA quatre dies després d'haver sigut reelegit en el càrrec que ostentava des de l'any 1998. La seva dimissió va estar relacionada amb la detenció de set alts càrrecs de l'organisme a petició de la justícia dels Estats Units, que va sol·licitar la seva extradició per jutjar-los per presumpta corrupció. Davant aquesta situació, Blatter es va veure obligat a anunciar un congrés extraordinari, encara sense data, per elegir el seu successor.