LES ELECCIONS BLAUGRANA

Freixa se sent "favorit" per guanyar les eleccions

El candidat amb menys firmes destaca que va ser el que menys paperetes va demanar i el que menys estands va contractar, i que va haver d'anar "soci per soci"

1
Es llegeix en minuts

Dels quatre candidats oficials a la presidència del BarçaToni Freixa ha sigut el que menys firmes ha recollit. En total, 3.289, de les quals finalment en van ser validades 3.068 (534 més de les que es requerien). Tot i això, l'exportaveu blaugrana s'ha mostrat optimista de cara a les eleccions del 18 de juliol. "Tinc la sensació que nosaltres som els favorits per guanyar", ha assegurat aquest dijous, quan se li han exposat les dades sobre la intenció de vot dels socis publicats per un altre candidat, Agustí Benedito.

Notícies relacionades

Freixa ha subratllat que "només el 7% de les firmes presentades" pel seu projecte van ser anul·lades, cosa que ha considerat un "rècord" per a la seva candidatura. També ha destacat que va ser el que menys paperetes va demanar (15.000 en total) i el que menys estands va contractar per al 24 de juny, el dia de la final de l'ACB. "Només en vam contractar tres, mentre que altres en van posar fins a cinc. Tot plegat demostra el rigor que segueix aquesta candidatura", ha afegit.

A més, ha remarcat que no va poder comptar amb les penyes i que va haver de anar "soci per soci" per aconseguir les rúbriques necessàries. No obstant, en un gest de 'fair play', ha felicitat Josep Maria Bartomeu, Joan Laporta Benedito per passar el tall per optar a la presidència. Bartomeu va recollir 9.124 firmes i la Junta Electoral n'hi va validar 8.554 (6% de nul·les); Laporta en va presentar 4.802, que després de les corresponents comprovacions van quedar en 4.272 (11% menys), i Benedito, 3.815, i es va quedar amb 3.367 (12% de rebutjades).