LES ELECCIONS DEL BARÇA

Bartomeu, Laporta, Benedito i Freixa, candidats a la presidència del Barça

Seguiment, que ha obtingut 2.518 firmes, no passa el tall per tan sols 16 rúbriques

1
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / BARCELONA

Un mar de llàgrimes ha inundat aquest dimecres la sala de premsa Ricard Maxenchs del Camp Nou quan Rafael Herrera, el president de la junta electoral, ha anunciat la designació dels candidats a la presidència del Barcelona. Ploraven els membres de la plataforma Seguiment FCB, que s'han presentat fins i tot amb la samarreta blaugrana. El breu acte que ha servit per definir els quatre candidats oficials que han passat el tall de les firmes, en què el grup de Joan Batiste s'ha quedat fora per tan sols 16 rúbriques.

"Al comprovar que era aquest el nombre hem tornat a validar les firmes per segona i fins i tot per tercera vegada. Però es queden fora", ha argumentat Herrera a l'explicar que ja hi ha, i de manera oficial, quatre aspirants: Josep Maria Bartomeu, Joan Laporta, Agustí Benedito i Toni Freixa. Quatre també n'hi va haver en les eleccions del 2010 i l'únic que repeteix és Benedito. Sis n'hi va haver, no obstant, en les eleccions del 2003. I l'únic que repeteix d'aquell procés electoral, que llavors va guanyar de forma aclaparadora, és Laporta.

Notícies relacionades

Bartomeu, que havia presentat 9.124 firmes, ha rebut la validació de 8.554, per la qual cosa el seu percentatge de nul·les és del 6%. Laporta va anar dissabte al Camp Nou amb 4.802 i, al final, han sigut autentificades 4.272, així que té un 11% de no vàlides. Benedito, que va entregar a la junta electoral 3.815, s'ha quedat en 3.367, per la qual cosa el seu percentatge de rúbriques no correctes puja al 12%, el més alt dels quatre candidats. Freixa va arribar dissabte amb 3.289 i s'ha quedat, al final, amb 3.068, un 7% menys.

Aquest dijous comença la campanya electoral que acabarà el 16 de juliol, i deixarà divendres 17 com a jornada de reflexió. I dissabte 18 de juliol es coneixerà el nom del nou president del Barça.