LES ELECCIONS BLAUGRANA

Bakero serà el director esportiu del Barça si Freixa guanya les eleccions

El candidat ha ofert la secretaria tècnica del club a Miguel Ángel Nadal i la direcció executiva del filial a Quique Cárcel

Toni Freixa, durant una intervenció en la seu de la seva candidatura.

Toni Freixa, durant una intervenció en la seu de la seva candidatura. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / BARCELONA

A poc a poc es van revelant noms. Toni Freixa ja ha dissenyat la seva estructura esportiva, en cas de guanyar les eleccions a la presidència del Barcelona el pròxim 18 de juliol. Si el seu projecte s'imposa a les urnes, José Mari Bakero, l'heroi de Kaiserslautern, serà elegit com a nou director professional, mentre que Miguel Ángel Nadal assumirà el rol de secretari tècnic, deixant la responsabilitat de la secretaria tècnica del Barça B a Quique Cárcel, actual director esportiu del Girona.

Segons ha explicat aquest dimecres, el candidat ha volgut dividir les responsabilitats entre diverses persones que "són idònies pel seu coneixement del club i els seus coneixements futbolístics", lligats a la idea del Barça, amb l'objectiu que cada un controli de manera exclusiva una parcel·la.

Notícies relacionades

Bakero seria com una prolongació de la junta directiva, mentre que Nadal, que encara té contracte en vigor amb el Mallorca, assumiria el treball de coordinar el tècnic del primer equip amb el grup d'analistes del club i el director de futbol professional, encarnat en la figura de Bakero. "No és qüestió de donar noms per donar noms. Parlem més de funcions i per això presentem els nostres candidats", ha dit Freixa, que ja ha parlat amb ells, però no ha tancat del tot aquestes incorporacions.

"L'estructura del paraigua amb nosaltres s'ha acabat", ha dit per la seva part David Vilajoana, el màxim responsable directiu en la candidatura de Freixa. "Aquí els encerts i els errors es faran per part de tots. Aquesta organigrama, més que devaluar la figura de l'entrenador, el que fa és revaluar-la positivament", ha afegit.