LES ELECCIONS BLAUGRANA

Laporta acusa Freixa de ser "el submarí de Bartomeu"

"No, no ho sóc, qui desqualifica queda retratat", ha replicat el candidat en el primer debat de la campanya

3
Es llegeix en minuts

Vic, a l'aula magna de la universitat, Agustí Benedito, Joan Laporta, Toni Freixa Marc Cornet, de la plataforma Seguiment FCB, han debatut aquest dilluns durant més de dues hores. Ho han fet els quatre candidats a la presidència del Barça amb l'única absència de Josep Maria Bartomeu, que a aquella mateixa hora estava fent un acte electoral a la seva seu de la capital catalana.

Un debat moderat pel periodista Xavi Ginesta, organitzat per Nació Digital en col·laboració amb Manifest Blaugrana. Un debat on s'han marcat diverses línies argumentals. "Dèiem que el senyor Bartomeu no era aquí, però has vingut tu, Toni", li ha dit Laporta somrient a Freixa. "Ets el submarí de Barto", li ha etzibat després. "No, no, no ho sóc. No sóc el submarí de Bartomeu", ha replicat Freixa, visiblement molest, considerant que "qui desqualifica en un debat així queda retratat".

Sobre Qatar

S'ha parlat sobre el model econòmic. "La setmana que ve tindrem una alternativa potent a Qatar", ha dit Benedito sense donar més pistes. "Amb Qatar han mentit", ha recalcat Laporta, a qui, precisament, Benedito li ha demanat que "sigui el millor expresident de la història del club". Cornet ha tingut un paper més testimonial en el debat, on després s'ha abordat el projecte del Espai Barça, que ha defensat Freixa, mentre que el representant de Seguiment FCB defensava les seves dues idees eix: grada d'animació creació d'agència de viatges pròpia. "Ens hem estancat en ingressos comercials, no pot ser que sotmeti el quart club del món. No hem crescut com ho hauríem d'haver fet", ha insistit Freixa, exsecretari de la junta i portaveu en l'època de Sandro Rosell (2010-2014), encara que després va ser arraconat per Bartomeu quan va accedir a la presidència.

"Vam deixar el millor Barça de la història, va poder fitxar Cesc, Alexis, van tenir la samarreta a la seva disposició…", ha assegurat Laporta. "Si en dos anys t'has gastat 300 milions en fitxatges i has reduït el deute en 200, m'ho han d'explicar", ha afirmat Benedito sobre la situació econòmica que viu el club en aquest moment, i ha assegurat: "L'Espai Barça em fa por, molta por, s'està posant en risc el club". Freixa, en canvi, ha recordat que aquest projecte ja va ser votat en el referèndum i ha assegurat, a més, que "vendre el nom de l'estadi per 200 milions" suposaria una excel·lent font de finançament per a aquesta obra tan colossal com és construir un nou Camp Nou.

Blindar La Masia

Notícies relacionades

Després, a l'hora de debatre el programa esportiu dels quatre candidats, Freixa ha explicat que el Barça "ha d'enterrar la guerra entre rosellistes i laboristes que s'ha viscut els 11 últims anys", mentre que Benedito, després de qualificar-se com a "cruyffista", ha retret a Laporta la seva "obsessió" per l'exentrenador del Barcelona. Ha sigut llavors quan l'exportaveu de la junta ha acusat Bartomeu d'"allunyar-se del model de crear jugadors", ja que, segons la seva opinió, només "s'ha preocupat de comprar", de manera que considera imprescindible "blindar l'excel·lència de La Masia". "Encara no sé què ha costat Neymar", ha afegit, i Laporta li ha deixat anar amb sorna: "Doncs si no ho saps tu, que eres dins...".  

En aquest aspecte, Benedito ha recordat que és "més de projectes que de noms", encara que els anirà donant, mentre que Laporta ha rebatut aquesta idea. "Quan no es tenen noms, no es poden donar", ha assegurat l'expresident del Barcelona, que ha insistit després en el seu compromís polític pel que està vivint Catalunya en un moment tan crucial de la seva història. "Un dels pilars de la nostra proposta és Catalunya. El Barça tindrà un compromís clar pel procés d'independència que es viu al país", ha afegit. "El Barça ha d'acompanyar el que deia la majoria del poble de Catalunya", ha precisat Freixa. "El Barça no ha de ser un actor polític, no liderarem cap moviment polític", ha sentenciat en canvi Benedito.