Quatre absències capitals

Les baixes de David Luiz, Motta, Verratti i Ibrahimovic condicionen el plantejament del PSG

3
Es llegeix en minuts
PEPE GIL-VERNET / BARCELONA

El PSG arriba a l'eliminatòria contra el Bar-celona amb sensacions oposades. Líder a la Lliga i campió de la Copa de la Lliga després de golejar el Bastia (0-4) dissabte, l'onze francès aspira a trencar una maledicció de 20 anys sense superar els quarts de la Champions. Fa dues temporades (2012-13), el llavors conjunt d'Ancelotti va sucumbir al poder intimidatori d'un Messi debilitat; l'any passat, ja amb Blanc, va ser eliminat pel Chelsea després de desaprofitar un avantatge de 3-1 de l'anada.

L'EXPERIÈNCIA

Salt qualitatiu després d'eliminar el Chelsea

Fa un mes es va cobrar la primera venjança deixant fora el Chelsea de Mourinho en un partit que va evidenciar el salt competitiu que ha fet el PSG, un conjunt d'estrelles que aspira a tot però sense el rang dels grans d'Europa. A Londres, va remuntar un resultat advers amb un home menys durant 90 minuts gràcies a una demostració de bon joc i orgull. L'altre compte pendent és amb el Barça, amb qui ja s'ha vist les cares aquesta temporada (3-2 a París i 3-1 al Camp Nou), i s'haurà de sobreposar a les absències de quatre jugadors essencials: David Luiz i Motta, lesionats, i Verratti i Ibrahimovic, sancionats.

LA DEFENSA

Pèrdua de joc aeri sense David Luiz

El central brasiler poques vegades deixa indiferent a ningú. Dotat d'una qualitat, un carisma i un instint defensiu fora de qualsevol dubte, els seus crítics li atribueixen la seva tendència a la badada i a l'error greu. Tot i així, és fix en el sistema de Blanc i forma una parella cada vegada més consagrada amb el seu compatriota Thiago Silva. Luiz, a més, sol donar el millor de si mateix en les cites importants. En atac i en defensa, el PSG trobarà molt a faltar el seu domini del joc aeri. Thiago Silva no se sentirà orfe del tot. El seu lloc l'ocuparà el jove Marquinhos, aquell central brasiler que va pretendre el Barça i que últimament jugava de lateral dret. La vacant a la banda serà per a Van der Wiel, com abans.

EL CENTRE DEL CAMP

Blanc somia recuperar Motta

Així com el PSG té alternatives de garanties per a Luiz i Ibra, no passa el mateix en el cas dels dos centrecampistes, que seran reemplaçats, previsiblement, pel jove Rabiot (20 anys) i Cabaye, dos futbolistes vàlids però allunyats del nivell i del perfil dels titulars.

En un equip que usa tan bé la sortida de pilota des del darrere, aquestes baixes suposen un cop dur. Per això no és descartable que Blanc, que somia recuperar Motta, arrisqui amb la seva reaparició. L'exblaugrana, foguejat també a l'Inter de Mourinho, és un dels millors migcentres gràcies a la seva jerarquia i saviesa tàctica. És el líder de la medul·lar, clau per equilibrar i contrarestar les incursions de Messi si tendeix a internar-se per dins. Verratti és l'encarregat de combinar amb els tres davanters i de donar sentit al joc del PSG. El menut italià, tot caràcter i personalitat, demana sense parar la pilota, troba línies de passada per tot arreu i té qualitat i regat per esquivar qualsevol mena de pressió.

L'ATAC

Ibra, una estrella que no brilla a la Champions

Notícies relacionades

Ibrahimovic és l'estrella de la plantilla. L'home més desequilibrant de l'equip. La seva tècnica i el seu saber estar permeten al PSG assentar els atacs en camp contrari, i el seu sentit del joc és ideal perquè homes de recorregut com Cavani, Lavezzi o el centrecampista Matuidi ataquin els espais que ell genera. La seva facilitat golejadora és or per a un equip que pateix per materialitzar el gran volum d'ocasions que sol generar.

A Ibra, això sí, se li recrimina el seu escàs rendiment en els grans partits de Champions, una competició que se li segueix resistint i on no se li recorda un gol o una actuació decisiva. Sense ell, el quadro parisenc va remuntar a Stamford Bridge i va guanyar el Barça al setembre (3-2). El seu lloc al centre de l'atac l'ocuparà Cavani, acompanyat per Pastore (en un gran moment de forma) i Lucas Moura o Lavezzi si el brasiler no es recupera.