L'ACTUALITAT BLAUGRANA

Bartomeu, un matí al pati amb Cruyff

El president del Barça i l'extècnic presenten el projecte 'Pati 14' al CEIP Seat de la Zona Franca

El president del Barça i el tècnic holandès presenten el projecte ’Pati 14’, al CEIP Seat de la Zona Franca. / FC BARCELONA / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / BARCELONA

Un matí inusual. Un matí inèdit. Inusual per al president del Barça, Josep Maria Bartomeu, que aquest dilluns ha anat al pati de l'escola CEIP Seat de la Zona Franca per presentar la seva aliança amb Johan Cruyff. Inèdita tant per al dirigent blaugrana com per a l'exentrenador. En un sol matí, i en un col·legi amagat entre alts blocs de pisos obrers, que pertanyien la majoria a treballadors de l'empresa automobilística, la Fundació del Barça s'ha unit a la Fundació Johan Cruyff, impulsora del projecte 'Pati 14', sota l'apadrinament de la Fundació de La Caixa.

Envoltats d'uns 400 nens, vestits amb samarretes grogues amb el logotip de les tres fundacions, Bartomeu Cruyff han escenificat aquest acord. "Abans vivíem al carrer, ara, no. El futbol ja no es juga al carrer i als clubs costa diners. Per això, s'ha de jugar als patis de les escoles", ha dit el tècnic holandès, abans de recordar que es corre "el perill que hi hagi una generació perduda", la que no pot jugar com abans als carrers de les ciutats.

Notícies relacionades

Feia gairebé cinc anys que la figura de Cruyff no es deixava veure en un acte de l'entitat culer. Almenys, a nivell oficial. Des que va aparèixer Sandro Rosell, el juny del 2010, com a president blaugrana. A la setmana, l'extècnic deixava la seva insígnia de president d'honor a les oficines del club. I ha hagut de ser al col·legi CEIP SEAT de la Zona Franca on s'ha retrobat amb el Barça.

"Volem seguir amb aquesta col·laboració que tenim des de fa temps amb la Fundació Johan Cruyff”, ha explicat Bartomeu, qui ja té aquesta foto amb el símbol del 'dream team'. "L'equip està treballant per intentar guanyar la Lliga i la Champions, però encara queden mesos", ha afegit el president en un acte on no s'han permès les preguntes dels periodistes. I han sigut només els nens els que han qüestionat el dirigent i l'extècnic.