El Barça ven Alexis per 42,5 milions

El club blaugrana fa oficial el traspàs del davanter xilè a l'Arsenal, on jugarà les pròximes quatre temporades més una altra d'opcional

{Alexis} Sá{nchez}, amb la samarreta de l’Arsenal.

{Alexis} Sá{nchez}, amb la samarreta de l’Arsenal. / ARSENAL FC

1
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / Barcelona

Alexis Sánchez ja és jugador de l'Arsenal. El davanter xilè se'n va al club de Londres, que pagarà 42,5 milions d'euros (entre fixos i variables) pel davanter xilè, que signarà per a les pròximes quatre temporades més una altra d'opcional. És el segon traspàs més car de la història del Barça després del de Luís Figo al Madrid, club que va pagar la clàusula de rescissió del portuguès (60 milions) perquè recalés al Bernabéu l'any 2000.

Notícies relacionades

Alexis, de 25 anys, va arribar fa tres temporades al Camp Nou, on no ha arribat a triomfar com s'esperava. El Barça el va fitxar procedent de l'Udinese a canvi de 29 milions més 11 en variables. En aquestes tres campanyes, ha marcat 47 gols en 140 partits en totes les competicions. Un dels més destacats és el que va anotar la temporada passada al Madrid, a l'executar una preciosa vaselina que va superar Diego López al Camp Nou.

"Com molta gent ha pogut constatar al Mundial, Alexis és un jugador fantàstic, d'una gran creativitat i molta qualitat. Estic convençut que els agradarà molt als nostres seguidors", ha manifestat feliç Arsène Wenger, entrenador i mànager de l'Arsenal, que feia temps que anava darrere del jugador. Alexis deixa el Barça després d'haver conquistat una Lliga (2013), una Copa del Rei (2012) i dues Supercopes d'Espanya (2011 i 2013), així com una Supercopa d'Europa (2011) i el Mundial de Clubs (2011).