L'ACTUALITAT BLAUGRANA

Pedro es queda, Alexis se n'anirà

Zubizarreta subratlla que el davanter canari és "intransferible" i que hi ha hagut ofertes pel xilè

1
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / Barcelona

La veu d'Andoni Zubizarreta, el director esportiu del Barça, ha estat rotunda. "Pedro és intransferible. Volem recuperar la pressió, la intensitat. I Pedro té tot això. Té aquest talent, té gol", ha dit aquest dimarts, en la presentació d'Ivan Rakitic. Hi ha coses que no es discuteixen. I Pedro n'és una. Per a Luis Enrique, el davanter canari és imprescindible en el seu nou projecte esportiu.

¿I Alexis? Això ja és diferent. "Hi ha hagut propostes sobre Alexis, però no sé on acabarà això. Si es queda amb nosaltres, extraordinari. Però si no...", ha afegit, obrint la porta de sortida al davanter xilè. "Alexis ha fet un gran Mundial, ha sigut un dels millors davanters", ha comentat l'executiu blaugrana, però amb la seva venda el Barça obtindria els recursos econòmics necessaris per finançar el fitxatge de Luis Suárez, el gran objectiu per potenciar l'atac juntament amb Neymar Messi.

A la recerca d'un bon central

Sobre els centrals, Zubi també ha estat clar. "La major part dels grans clubs europeus busquen un central. No n'hi ha tants de bons. N' hi ha molts, però no del nivell que demanem. Tenim clar que busquem i treballem en això. Esperem donar notícies aviat. Un dels objectius és treure el millor dels nostres. Piqué és un referent, un dels millors del món", ha explicat.

Notícies relacionades

El director esportiu també ha parlat sobre Xavi. "Amb ell estem en una conversa permanent. Ja vam parlar abans del Mundial i té tot el dret del món a pensar. Qualsevol notícia que digui serà bona. Si decideix quedar-se, serà bona notícia. Si decidim que no, també. Però, en aquests moments, en la meva llista el Xavi porta el sis. És el símbol de la millor època del nostre joc. Té tot el dret del món a pensar-ho", ha explicat sobre el centrecampista, que els últims rumors situen a Qatar.

Els jugadors internacionals espanyols, que van caure eliminats en la primera fase del Mundial, s'incorporaran el 24 de juliol a la disciplina del Barcelona. I Claudio Bravo Alexis, si no ha estat traspassat abans, ho faran el 28. El Barça de Luis Enrique es posarà en marxa el 14 de juliol.