NOVA DEMANDA

Badalona reclamarà a la Generalitat 2,5 milions per desentendre's de les guarderies

L'Ajuntament seguirà els passos dels precedents favorables a Cornellà, l'Hospitalet, Sant Joan Despí i Esplugues

Els grups de Govern portaran l'assumpte al Ple municipal del gener per aconseguir consens

1
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

L'Ajuntament de Badalona reclamarà a la Generalitat dos milions i mig d'euros per haver-se desentès del deure de cofinançar les guarderies municipals des de l'any 2011. El consistori xifra en aquesta quantitat el deute que l'administració autonòmica ha contret, en funció dels 1.300 euros per plaça i any que la Generalitat havia deixat d'aportar a partir de l'any 2012.

La regidora de Badalona Educadora, Laia Sabater, explica que el consistori va tenir notícia a finals de desembre de les condemnes favorables als Ajuntaments de Cornellà, Esplugues -que rebran respectivament 2,3 i un milió d'euros-, així com de l'Hospitalet i Sant Joan Despí, en les quals el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) penalitzava la selectiva manera en què el Govern d'Artur Mas va decidir retallar les polítiques socials a partir de l'any 2011. El Govern va reduir la seva aportació per alumne i any progressivament dels 1.800 als 1.300 euros, per suprimir tot finançament a partir del 2014.

L'Ajuntament de Badalona reclamarà les mateixes compensacions que s'han reconegut en les sentències emeses fins al moment, juntament amb altres ajuntaments amb els quals ja està mantenint converses, com per exemple el de Mataró. Trenta-un municipis més, entre ells Tarragona, Girona i Sabadell, estan pendents de sentència, i el de Barcelona ha anunciat que també presentarà una demanda. 

La responsabilitat del PP

D'altra banda, la regidora Laia Sabater (Guanyem Badalona, un dels grups que formen Govern a la ciutat juntament amb ICV i ERC), ha culpat l'executiu local de Xavier García Albiol (PP) de no haver reclamat a la Generalitat el deute amb les guarderies "quan tocava", fet que "va repercutir en la falta de finançament de les famílies".

Notícies relacionades

Els grups de Govern de Badalona, que havien sigut acusats dies enrere pel PSC de "no moure ni un dit" en aquest sentit, portaran al Ple municipal de gener la demanda contra la Generalitat "per aconseguir el màxim consens i enfortir la posició negociadora en el procés de reclamació".

Més notícies de Badalona a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA