DRAMA SOBRE LA INFÀNCIA

El curt "Mindenki", de l'hongarès Kristóf Deák, guanya el Festival Filmets Badalona

El film, que ja va obtenir un Oscar, també ha sigut guardonat amb la Venus de Badalona a la millor direcció

Més de 6.000 espectadors han assistit a les 25 sessions del programa internacional

badalona

badalona

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El curtmetratge hongarès "Mindenki", del director Kristóf Deák, ha guanyat la 43 edició del festival de curtmetratges Filmets, que s'ha celebrat a Badalona des del passat dia 20, segons ha informat l'organització.

Es tracta d'un drama sobre la infància amb música ambientada a l'Hongria dels anys noranta, basat en una història real.

El curt, que ja va obtenir un Oscar en l'última edició d'aquests premis, també ha sigut guardonat amb la Venus de Badalona a la millor direcció.

D'altra banda, el premi especial del jurat ha sigut per a "Balcony", de Toby Fell Holden, una ficció del Regne Unit sobre el racisme, els prejudicis i la humiliació, mentre que "Cavalls Morts", de Marc Riba i Anna Solanas, ha obtingut la Venus a la millor producció catalana.

Millor producció espanyola

El premi a la millor producció espanyola ha recaigut en "Leica Story", de Raúl Mancilla, i la millor producció europea ha sigut "Uneix dernière course", del francès Sérgio do Vale.

Nai An, l'actriu del curt "Ce qui nous éloigne", i Tassadit Mandi, actriu del curt "Uneix dernière course", han obtingut la Venus de Badalona a la millor interpretació femenina.

Antonio Dechent, actor del curt català "I demà Nadal", ha guanyat la Venus de Badalona al millor actor i el curt de Badalona "Croissant", de Màrius Conrotto, ha obtingut la Venus a la millor producció de la ciutat.

Més de 6.000 espectadors

La Venus a la millor animació ha sigut per a la francesa "Uneix tété disparait", de Franck Dion, i el premi del públic ha sigut per a "Break", de Nick Moss.

La gala d'entrega de premis, amb dotacions que van dels 750 als 2.500 euros, es va celebrar ahir a la nit i va ser presentada pels periodistes Lídia Heredia i Carles Tornero.

Més de 6.000 espectadors han assistit a les 25 sessions del programa internacional i han pogut conèixer la selecció de 250 pel·lícules procedents dels cinc continents que s'han ofert en els tres teatres municipals de la ciutat.

Selecció dels millors curtmetratges

A les activitats paral·leles del Festival, el denominat Filmets Pro, han assistit unes 6.000 persones més, de les quals 5.000 eren alumnes de tercer de primària i quart d'ESO de diferents escoles de Badalona.

Durant els nou dies que ha durat la mostra, s'ha projectat una selecció dels millors curtmetratges, elegits entre les més de 4.000 obres que van ser visionades pels membres del jurat, alguns dels quals han sigut guardonats en altres certàmens i compten amb la participació d'artistes famosos, com John Hurt.

Notícies relacionades

A més, Filmets ha sigut una plataforma per als intèrprets catalans, com a Francesc Orella, Lluís Marco, Nora Navas, Marta Marco, Miky Esparbé, Joan Pera, Roger Pera, Miquel Sitjar i Lloll Bertran, que han aparegut en la pantalla d'aquesta 43a edició.

Més notícies de Badalona a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA