DEL 20 AL 29 D'OCTUBRE

Badalona, seu mundial dels curtmetratges

El Filmets Film Festival torna a la ciutat amb una secció oficial de 250 curtmetratges procedents de cinc continents

El diumenge 29, a les 17 hores, es projectaran al Teatre Zorrilla totes les pel·lícules que hagin obtingut el premi Venus

Presentació del festival Filmets a Badalona.

Presentació del festival Filmets a Badalona.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Divendres passat, 20 d'octubre, es va inaugurar al Teatre Zorrilla de Badalona una nova edició de Filmets Badalona Film Festival, amb la pel·lícula 'La femme et le TGV', protagonitzada per Jane Birkin. 

Es tracta d'un festival de referència a escala mundial en l'àmbit dels curtmetratges, que aquest any presenta una secció oficial amb 250 curtmetratges procedents dels cinc continents i amb més de 4.000 pel·lícules inscrites i visionades pel jurat de selecció.

El Festival se celebrarà del 20 al 29 d'octubre de 2017. En les sessions de competició es projectaran més de 44 h de cinema, i per primera vegada hi haurà projeccions en els tres teatres municipals: Teatre Zorrilla, Teatre Principal i Teatre Blas Infante. A més, el Centre Cultural El Carmen serà la seu de xerrades i trobades professionals. També hi haurà una sessió que es farà a l'Institut Francès de Barcelona. El país convidat en aquesta edició de 2017 és Alemanya.

Entrega de premis

La cerimònia de clausura (Nit de les Venus) del festival tindrà lloc el dissabte 28 d'octubre, a les 22 h, al Teatre Zorrilla. L'entrega dels premis als guanyadors del festival serà emesa en directe per Televisió de Badalona. El diumenge 29, a les 17 h, es projectaran al Teatre Zorrilla totes les pel·lícules que hagin obtingut el premi Venus de Badalona.

Algunes de les projeccions que es podran veure en aquesta edició han sigut guardonades en altres certàmens de renom i es podran veure en pantalla cares de fama mundial com Claudia Cardinale, Jane Birkin, John Hurt i James Brolin.

Artistes catalans destacats 

Entre els artistes catalans cal destacar Francesc Orella, Lluís Marco, Nora Navas, Marta Marco, Miky Esparbé, Joan Pera, Roger Pera, Miquel Sitjar i Lloll Bertran, entre d'altres. De la resta d'Espanya cal remarcar la participació de Pedro Casablanc, Antonio Dechent, Carlos Areces, Macarena García o Rosario Pardo, entre d'altres.

Notícies relacionades

La presentació del festival va comptar amb la presència del tercer tinent d'alcaldia i regidor de l'Àmbit de Badalona Democràtica, Jose Téllez; de la quarta tinenta d'alcaldia i regidora de l'Àmbit de Badalona Educadora, Laia Sabater; del conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta, i del director del festival, Agustí Argelich.

Més notícies de Badalona a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA