SECUNDEN L'ATURADA GENERAL CONVOCADA

El Govern de Badalona cessarà demà la seva activitat com a protesta contra l'actuació policial de l'1-O

L'executiu local suspèn la seva agenda institucional i acorda el tancament de les instal·lacions municipals

Diumenge, Badalona va mantenir actius els seus 34 seus electorals amb el suport de l'alcaldessa de la ciutat

L’interior d’un colegi electoral a Badalona l’1-O. 

L’interior d’un colegi electoral a Badalona l’1-O. 

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern municipal de Badalona ha acordat sumar-se al Manifest de la Taula per a la Democràcia i donar suport a l'aturada general convocada pels sindicats demà, 3 d'octubre.

Aquesta "aturada" no es tracta d'una vaga perquè darrere no hi ha un conflicte laboral, sinó que és "una gran mobilització" davant la "desproporció" de l'actuació d'ahir de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

A aquest motiu s'adhereix el Govern de Badalona, que ha decidit suspendre la seva agenda institucional i ha acordat el tancament de les instal·lacions municipals. El Govern municipal es reuneix aquest migdia amb la Taula general de negociació dels sindicats per concretar els serveis mínims que es mantindran demà.

Els 34 col·legis electorals, operatius l'1-O

Des del principi, l'alcaldessa de Badalona ha reafirmat la disposició de la ciutat a celebrar el referèndum i posar les urnes, cosa que va poder constatar-se ahir al celebrar-se la mobilització de l'1-O a Badalona.

Els 34 col·legis electorals que la Generalitat havia posat a disposició dels votants es van mantenir operatius durant tota la jornada de diumenge, fet que va reafirmar l'estratègia mitjançant la qual els voluntaris es van mobilitzar a les escoles de la ciutat per evitar que la Policia precintés els recintes i salvaguardar així l'1-O.

"Sense incidents"

Els responsables polítics de la ciutat, que es van congratular que els 34 col·legis electorals es mantinguessin actius durant la jornada, van destacar el transcurs de la mateixa "sense incidents" policials, tenint en compte les càrregues que van tenir lloc a Barcelona.

Notícies relacionades

L'alcaldessa, Dolors Sabater, que va destacar -com els regidors Oriol Lladó i Jose Téllez- el funcionament de la votació en els 34 col·legis de la ciutat, va criticar durament la "brutal violència generada per la intervenció policial en alguns col·legis" de Barcelona, que "no han de fer oblidar res de la votació normalitzada".

Més notícies de Badalona a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA