La Fira de la Nàutica i els seus oficis de Badalona es consolida amb la seva 2a edició

L'esdeveniment és un aparador on es pot descobrir el mar com un horitzó professional i formatiu

 Acto de presentación de la Feria de la Náutica y sus Oficios, en Badalona

 Acto de presentación de la Feria de la Náutica y sus Oficios, en Badalona / Ayuntamiento de Badalona

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BADALONA

Aquest dijous s'ha inaugurat oficialment al Port de Badalona la segona edició de la “Fira de la Nàutica i els seus oficis”, un espai que promou el sector nàutic com a eix econòmic. La fira, que hi serà fins diumenge que ve (dia 21), és un aparador en el qual es pot descobrir el món professional del sector nàutic.

La consolidació i el creixement de l'esdeveniment ha comportat la introducció d'una sèrie de canvis, com la instal·lació d'una carpa de 50m2 on s'exposen fins a 25 oficis relacionats amb el mar i la nàutica. També s'ha notat un augment en les empreses expositores, que superen la xifra de 60.

Durant els dos primers dies de la fira, les activitats i mostres programades al Port de Badalona estan dirigides exclusivament a estudiants. Més de 500 alumnes d'instituts de la comarca van passar durant dijous i divendres per les instal·lacions. El seu objectiu és informar-los de la gran diversitat d'oficis i oportunitats laborals que ofereix el sector marítim. A més, poden gaudir de diferents activitats d'oci relacionades amb el mar.

El cap de setmana, la fira estarà oberta a tot el públic. És per això que s'ha preparat una completa agenda d'activitats d'oci. També més de 60 empreses exposaran embarcacions, de no més de 8 metres, i altres productes i serveis relacionats amb el món nàutic. L'entrada a la fira és totalment lliure i l'aparcament, gratuït.

“La Fira de la Nàutica i els seus oficis” està organitzada per la Marina de Badalona, la societat que gestiona el Port de Badalona, amb l'ajuda de l'Ajuntament de Badalona i un grup promotor integrat, entre altres, per la Facultat de Nàutica de Barcelona de la UPC, l’Associació d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), l'Escola del Mar de Badalona i diversos operadors.

L'acte inaugural ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; el regidor de l'àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó; el director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela; el vicedegà de Relacions Institucionals i Promoció de la Facultat de Nàutica de Barcelona de la UPC, Juan Antonio Moreno Martínez; el president de l’Associació d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), Jordi Senties, i el director del certamen, Imanol Sanz. Com a convidat especial, hi ha assistit Dídac Costa, segon espanyol en completar la Vendée Globe.

Notícies relacionades

Durant la inauguració, l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha destacat la importància d'“una iniciativa social, econòmica i també educativa i esportiva com la fira, que ens ajuda a projectar la ciutat en positiu”. L'alcaldessa ha considerat que “aquesta és l'edició de la consolidació de la fira, un esdeveniment que vol mostrar les possibilitats formatives i professionals que té el mar per als nostres estudiants i que fa emergir la nàutica popular a la vegada que connecta la tradició marina de Badalona”.

Més notícies de Badalona a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA