EDUCACIÓ

Badalona vol obrir els patis de les escoles públiques a les tardes

Imatge de l’escola pública del barri de Llefià, a Badalona. 

Imatge de l’escola pública del barri de Llefià, a Badalona. 

1
Es llegeix en minuts
J. S. / BADALONA

L'Ajuntament de Badalona ha posat en marxa la iniciativa 'Obrim el pati al barri', amb la qual vol obrir el pati d'algunes escoles de Badalona, que estan tancades fora de l'horari lectiu.

La voluntat és que els nens i joves de la ciutat puguin aprofitar aquests espais i gaudir d'un lloc on jugar i passar el seu temps d'oci en un entorn amable i reservat especialment per a ells.

El primer pati que s'ha obert perquè la ciutadania de Badalona pugui aprofitar-lo és el de l'Escola Ítaca de Llefià, però aquest estiu es té previst que la iniciativa s'estengui a altres espais de la ciutat.

En el cas de l'Escola Ítaca de Llefià, l'obertura del pati vol donar resposta a la manca d'instal·lacions esportives i d'espais lliures on els més joves puguin disfrutar del seu temps d'oci.

Davant d'aquesta problemàtica, des de l'Ajuntament es vol aprofitar que el pati està en desús durant tota la tarda per obrir-lo al públic de dilluns a dijous des de les 17.30 h fins a les 20 h.

SOTA LA SUPERVISIÓ DE DOS AGENTS COMUNITARIS

Els encarregats d'obrir les instal·lacions de l'Escola Ítaca són dos agents comunitaris, que també vigilen que les activitats que es desenvolupin durant el període en el qual el pati està obert al públic siguin respectuoses amb l'equipament.

A més, aquestes persones són les encarregades de gestionar i deixar material per jugar (pilotes, cordes, etc.) a les persones que ho sol·licitin, i que així puguin aprofitar les porteries i cistelles de què disposa el pati.

Segons l'Ajuntament, la iniciativa d'obrir els patis perquè els puguin aprofitar els nens i joves dels diferents barris de Badalona respon a la falta d'instal·lacions en algunes zones de la ciutat.

Notícies relacionades

Així mateix, vol dotar aquest sector de la ciutadania d'espais on puguin desenvolupar-se lliurement i on el joc i el lleure siguin el centre de l'activitat.

Més notícies de Badalona