Una exposició celebra els 30 anys de la Processó del Dijous Sant a Badalona

L'exposició recordarà, entre altres coses, la primera processó després de la restauració del 1987

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BADALONA

La Sala El Refugi de Badalona acollirà l'exposició 'La Processó de Dijous Sant – 30 anys de la restauració (1987-2017)'. La inauguració tindrà lloc el dijous 16 de març a les set i mitja de la tarda.

 

 Els visitants trobaran un conjunt de fotografies que recorren la història d'aquestes tres dècades de la Processó del Dijous Sant.

 

 També hi haurà exposat vestuari, un pas de la Processó i una talla del segle XVIII, entre altres elements.

 

Un dels focus d'interès de la mostra és el procés de recuperació de la Processó. Era finals de març de 1987 quan el rector de la parròquia de Santa Maria va firmar la instància dirigida a l'Ajuntament de Badalona en la qual es demanaven els permisos pertinents per treure la Processó pels carrers. Pocs dies després, tal com explica el fullet de l'exposició, “es van començar a distribuir els programes de la processó i es convidava als veïns del recorregut a posar draps o crespons negres als balcons i finestres”.

 

 “El Dijous Sant, 16 d'abril de 1987, a les deu menys quart de la tarda sortia, finalment, pel portal principal de la parròquia de Santa Maria de Badalona, la Processó dels Misteris, que havia adoptat el sobrenom de Processó del Silenci”, exposa el text que presenta l'exposició.

 

L'organització de l'exposició va a càrrec de l'Associació Processó del Dijous Sant de Badalona i compte amb el suport de l'Ajuntament de Badalona. Es podrà veure de dilluns a dissabte de 18 h a 20.30 h, fins al dijous 6 d'abril.

 

Notícies relacionades

L'acte comptarà amb la presència de l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i de la quarta tinenta d'Alcaldia i regidora de l'Àmbit Badalona Educadora, Laia Sabater. 

Més notícies de Badalona a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA