MEDI AMBIENT

Bon Preu s'adhereix a la campanya badalonina "STOP WC: El vàter no és una paperera"

L'empresa canviarà la denominació "paper higiènic humit" per la de "tovalloletes higièniques humides" indicant que no es poden tirar al vàter

1
Es llegeix en minuts
S. R. / BADALONA

L'empresa del sector de l'alimentació Grup Bon Preu s'ha adherit a la campanya promoguda pel Ajuntament de Badalona "STOP WC: el vàter no és una paperera".    

D'aquesta manera, l'empresa modificarà el text de presentació de les etiquetes del paper higiènic humit, substituint en l'etiqueta la denominació "Paper higiènic humit" per la de "tovalloletes higièniques humides", i afegirà el pictograma "No tiri la tovalloleta al WC".

El segon tinent d'Alcaldia regidor de l'Àmbit de Badalona Pròspera SostenibleÀlex Mañas, es va mostrar "satisfet per la ràpida resposta d'aquest grup català d'alimentació a l'hora de col·laborar amb la campanya i millorar la retolació de l'envàs del producte de tovalloletes humides i aclarir que no es poden tirar al vàter ".

"Estem satisfets, ja que la ràpida resposta del Grup Bon Preu mostra com des de l'acció local es poden fer canvis globals", va afegir.

PROBLEMES MEDIAMBIENTALS

La campanya “STOP WC: el vàter no és una paperera”, iniciada el mes de juliol passat, vol sensibilitzar a la ciutadania sobre els efectes negatius de tirar aquestes tovalloletes a la xarxa de clavegueram, on causen embussos.

Encara que les tovalloletes humides per a la neteja ja porten en general el pictograma informant que s'han de tirar a la paperera, hi ha una part de la ciutadania que les tira directament al vàter.

El problema s'agreuja amb l'anomenat paper higiènic humit, ja que sovint s'informa que es pot tirar al WC i especificant que és un producte biodegradable.

Encara que el paper higiènic humit sigui un producte biodegradable, no es desintegra tan ràpidament com ho fa el paper higiènic tradicional i quan es llancen al WC es converteixen pel camí en una massa compacta que arrossega altres residus, tapona canonades i clavegueres i s'acumulen sobre els fons marins.

Notícies relacionades

En el cas de Badalona, a més, la flota artesanal de pesca pateix un efecte negatiu molt gran, ja que hi ha dies que les seves xarxes queden plenes d'aquests residus, quedant inservibles, amb el conseqüent impacte econòmic.

Més notícies de Badalona a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Comerç