Més de 20 espectacles programats

Alberto San Juan obre la nova temporada de teatre a Badalona

Ramon Madaula, Josep Maria Pou, Mercè Arànega, Joan Pera, Carles Canut i el badaloní Lluís Marco seran alguns dels protagonistes destacats de l'últim trimestre

Alberto San Juan obrirà la temporada amb ’Autorretrato de un joven capitalista español’.

Alberto San Juan obrirà la temporada amb ’Autorretrato de un joven capitalista español’.

2
Es llegeix en minuts

Badalona Cultura, sota la marca Zorrilla - Centre d’Arts Escèniques de Badalona, ha programat per a l'últim trimestre de l'any als teatres municipals de la ciutat una àmplia i intensa oferta cultural de gran qualitat per a tots els públics.

Reconeguts intèrprets de totes les disciplines artístiques ompliran teatres Zorrilla, Principal i Blas Infante fins a finals d'any.

Teatre

Obrirà temporada l'actuació d'Alberto San Juan, al Teatre Principal, amb 'Autorretrato de un joven capitalista español’, per parlar, en to de comèdia i autobiogràfic, dels temps actuals.

Els espectacles familiars, organitzats conjuntament amb La Xarxa, arrencaran a l'octubre amb ‘L'endrapasomnis’ a càrrec de La Tresca i la Verdesca i Teatre al Detall.

Entre els 22 espectacles programats destaquen, dins de les produccions teatrals, ‘Un cel de plom’ amb Mercè Arànega interpretant la vida de Neus Català, en l'any del seu centenari; ‘Sócrates’, producció del Festival de Mèrida sota la direcció de Mario Gas i amb un gran repartiment encapçalat per Josep Maria Pou, o ‘A house in Àsia’ el nou espectacle de la companyia catalana Agrupación Señor Serrano premiada aquest 2015 amb el Lleó de Plata a la Biennal de Venècia.

Una de les noves produccions del Teatre Nacional per al pròxim curs també farà parada a Badalona, ‘Només són dones’, espectacle multidisciplinari sobre el paper de la dona durant el període de la guerra civil que barreja teatre de text, dansa i música i que està interpretat per Miriam Iscla, Sol Picó i Maika Makovski.

Música

En l'àmbit musical destaca el cicle ‘Nits d’Estrella al Principal’ amb el concert de Blaumut, una banda que fusiona el folk i el pop, que presentarà el seu últim disc: ‘El primer arbre del bosc’; o, en petit format, el concert doble de Guillem Roma i Joan Rovira

En el cicle també hi participarà la badalonina Maria Arnal, acompanyada de Marcel Bagés, per presentar el seu particular remescla de músiques extretes de fonoteques de la península Ibèrica i Curricé, un dels fenòmens ‘youtuber’ de l'actualitat, que presentarà el seu primer disc.

Després d'uns anys d'absència, torna el projecte de l'Obra d’Entitats en què actors 'amateurs' de la ciutat dirigits per Miriam Puntí presentaran ‘Els Figurants’ de José Sanchis Sinisterra.

Aquest projecte, reprès gràcies a l'esforç dels Amics del Teatre Zorrilla i d'altres entitats i grups de teatre de Badalona, suposa la tornada d'una producció que es va convertir en tot un clàssic de l'activitat escènica de la ciutat.

Notícies relacionades

Durant aquest pròxim mes de setembre, abans de l'arrencada de la nova programació, es realitzarà una rehabilitació de les butaques i una ampliació de l'aforament.

Més notícies de Badalona