Londres 2012

ATLETISME

Ruth Beitia a prop del bronze en salt d'altura

L'atleta espanyola ha acabat quarta després de fallar els seus tres intents per superar els 2,02 metres

EL PERIÓDICO / Londres

L'atleta càntabra Ruth Beitia, capitana de la selecció d'atletisme i campiona d'Europa de salt d'altura, s'ha quedat a les portes del bronze, però amb el seu quart lloc ha aconseguit un diploma olímpic que deixa un gran gust de boca a la delegació espanyola.  

Beitia, que als seus 33 anys es retira dels Jocs Olímpics, ha lluitat fins a l'últim moment, però finalment la marca de 2,02 (coincident amb la seva millor marca personal) s'ha interposat entre ella i el podi. La nord-americana Brigetta Barrett ha donat la sorpresa al superar-se a si mateixa en el segon intent, deixant pel camí l'espanyola.

La victòria ha estat per a la gran favorita, la russa Svetlana Chicherova, amb la millor marca mundial de l'any (2,05), la plata se l'ha endut Barrett i el bronze ha anat a parar a mans d'una altra russa, Svetlana Shkolina, totes dues amb igual marca de 2,03 metres, rècord personal en els dos casos.

El 28 de juny passat, Beitia es va doctorar a l'aire lliure amb un or als campionats d'Europa d'Hèlsinki, que per si mateix li permetia retirar-se "a dalt de tot" després de 23 anys batent-se amb el llistó. Amb dues medalles mundials i quatre d'europees sota sostre en el seu llarg historial, l'atleta espanyola ha superat a Londres, i amb matrícula d'honor, la seva assignatura pendent.