Internacional

DUEL ATÒMIC

Trump, a Kim Jong-un: "El meu botó nuclear és molt més gran i poderós... i funciona"

El president dels EUA respon al líder nord-coreà, que va afirmar que sempre té un botó nuclear a punt al seu escriptori

El president Donald Trump va utilitzar les xarxes socials per contestar al líder de Corea del Nord. EFE VÍDEO

El Periódico Barcelona

Hores abans que Corea del Nord hagi anunciat que reobrirà les suspeses línies de comunicació amb Corea del Sud com a part de la voluntat de reprendre el diàleg expressada pel seu líder, Kim Jong-un, al seu missatge d'Any Nou, a milers de quilòmetres el president nord-americà, Donald Trump sembla haver-se burlat del líder nord-coreà en un tuit en què puja el to del seu particular duel atòmic. 

"Kim Jong-un acaba d'afirmar que el 'botó nuclear està sempre a punt al seu escriptori'. Algú d'aquesta debilitat i famèlic règim pot per favor informar-lo que jo també tinc un botó nuclear, que és més gran i més poderós que el seu, i que el meu botó funciona", ha explicat Trump al seu mitjà de comunicació preferit, Twitter.

En el seu tradicional discurs d'Any Nou, Kim Jong-un va anunciar que el seu país incrementaria la producció d'armes nuclears i míssils balístics. En el mateix missatge televisat, Kim Jong-un va advertir als EUA que "no s'atreveixi a iniciar una guerra ara perquè sempre hi ha un botó nuclear al meu escriptori", va descriure. "Això és una realitat, no una amenaça", va sentenciar el líder nord-coreà.

Outbrain