eXtra

BIOTECNOLOGIA COREANA

Exo Glove Poly, el guant rob˛tic per a persones amb mobilitat redu´da

El 'wearable' permet agafar un got i beure, obrir un tap de rosca, rentar-se les dents i obrir una porta

Exo Glove Poly, el guant rob˛tic per a persones amb mobilitat redu´da. YOUTUBE / SNU BIOROBOTICS LAB

El Periˇdico / Barcelona

Exo Glove Poly Ús un guant rob˛tic que pot ser de molta ajuda per a persones amb mobilitat redu´da a les mans. El laboratori de biorob˛tica de la Universitat Nacional de SeŘl fa un any que treballa en un prototip que podria canviar la vida de milions de persones per a les quals tasques senzilles, gairebÚ mecÓniques, com agafar objectes o pentinar-se, suposen un esforš gairebÚ titÓnic, complicat i frustrant. 

La tecnologia i la medicina s'han aliat en aquest wearable realitzat en un polÝmer flexible -i rentable- que cobreix nomÚs una part de les mans. La idea Ús fugir de pr˛tesis aparatoses, pesades i complicades.

Els enginyers coreans de l'Exo Glove Poly destaquen els avantatges del seu dispositiu: portabilitat, simplicitat, higiene, preu, es pot produir en sŔrie, la seva aparenša i la seva seguretat.

Es colĚloca en un minut

TambÚ assenyalen com a positiu la seva facilitat d'˙s. Es colĚloca en cinc passos en menys d'un minut. Ancorant-lo a les puntes dels dits Ýndex i cor, i subjectant-lo al canell, amb un sistema de corretges de plÓstic, imants i filaments metÓlĚlics i retrÓctils controlats per un motor.

El guant bi˛nic permet, com es veu en el vÝdeo al canal de Youtube del centre coreÓ, que alg˙ amb dificultat de moviment a les mans pugui fer la pinša amb el polze, agafar objectes de tot tipus (fins a mig quilo), descargolar un tap, obrir ampolles, pots i portes, rentar-se les dents...

"La gent amb discapacitat vol viure una vida independent. I hem desenvolupat un wearable rob˛tic lleuger i suau per a la mÓ", assegura el professor Kyu-Jin Cho, un dels creadors d'aquest esperanšador dispositiu.

Outbrain