Custo desplega el seu arsenal de colors i estampats en el 080

Les dives romanís de Bolaño i la primera proposta d'home de Suay tanquen la tercera jornada

Desfilada de {Custo} aquest dimecres en el 080.

Desfilada de {Custo} aquest dimecres en el 080. / JULIO CARBÓ

3
Es llegeix en minuts
SARA ANDRADE

Custo ha encarat la recta final de la setmana de la moda catalana amb una de les desfilades més multitudinàries fins ara. A la primera fila no hi han faltat personalitats institucionals com Xavier Trias i Felip Puig. Més desenfadat ha estat el 'frontrow' de celebritats amb Rafael Amargo, Nacho Vidal, Alejandra Prat i el pare Apel·les. 

La col·lecció 'Shakebefore use' ha desplegat més de 60 'looks' en la línia habitual de Custo, amb molt de color, estampat i teixits. Per a elles proposa més minifaldilles, pells, escots i abrics de pell. Per a ells proposa un estil més relaxat i sobri. La firma catalana ha posat aquest dimecres a prova la col·lecció tardor-hivern 2015-2016, que portarà més endavant per tot el món.

Dives romanís i cameos a la passarel·la

L'univers Bolaño ha eclipsat una vegada més la passarel·la del 080, que ja no s'entén sense el dissenyador gallec. 'Palomo cojo' revisita com sempre els records del modista i en aquesta ocasió s'inspira en l'estil romaní. Les dives de l'Est, així és com les anomenen, es cobreixen la cara i el cap amb tul, brodats i seda. A més, llueixen estampats, pells i una explosió de colors com el plata, or, mostassa i el vermell, encara que una mica més mesurats que a 'Soixante-Quatorze'. 

De cameos va aquesta edició. A Miquel Suay hem pogut veure l'esportista i escriptor Josef Ajram, i Nicolás Coronado, fill de l'actor José Coronado, desfilant. En aquesta ocasió, han vestit la primera col·lecció per a home de Suay, a qui acostumem a veure a BridalWeek. Les peces d''Ucronia' per a la pròxima tardor-hivern reversionen el neoprè i són esportives i avantguardistes.

La moqueta negra de la sala Marquès de Comillas ha cobrat vida amb els colors de Menchén Tomàs a 'Passions'. El groc, el taronja, el vermell, el verd i el blau recreen passions com l'angoixa, la incertesa, el record i la sorpresa. 

Els óssos amorosos de Krizia

A la passarel·la catalana no hi pot faltar l'humor i la diversió de Krizia Robustella. Els agradarà més o menys, però sempre sorprèn. Els seus óssos amorosos han omplert de rosa la passarel·la on els models han lluït originals motxilles de pèl i gorres amb cares d'ós. Urbana, hip-hopera, Krizia aposta pels seus punts forts com ara faldilles de tub i tops per a elles, i camises cordades i pantalons estrets per a ells. Peces unisex com dessuadores o les malles pensades per vendre. 

Per la seva banda, Georgina Vendrell es consolida com una de les marques amb més personalitat del 080. En la tercera edició, Vendrell ha presentat 'Darkligth', una proposta molt fidel a la seva línia futurista i avantguardista. Una col·lecció en què predominen blancs i grisos sobre un negre protagonista. Teixits sintètics, punt i llana envolten un home molt perfeccionista. 

Isometric i Pagé, propostes debutants

Aquest dimecres al matí ha estat marcat per les col·leccions per a home i els debuts de dues firmes joves, Isometric i Pagé. Això va de parelles. La primera composta per Joan Ros i Jessica Montes, que han centrat la seva primera col·lecció, 'Psique', en els traumes de Freud, i en general, en l'ull, recurrent en les pel·lícules de Hitchcock i Buñuel. Així l'home d'Isometric vesteix amb sastreria moderna i tons foscos. 

Pagé, format per Gerard Angulo i Paulina Canales, ha debutat amb 'Frog me a kiss' en què han predominat els vestits asimètrics, molt cenyits al cos, amb transparències i estampats originals. Especialment destaquen els detalls de pedreria. 

Naulover i Yerse, dues de les firmes amb més antiguitat al 080, han tancat la sessió matinal. La primera ha presentat 'Mademoiselle Zhivago', en què destaquen els vestits mini, el punt, la barreja d'estampats i les línies geomètriques. 

Notícies relacionades

Mentre que Yerse ha posat el colofó amb 'The beaty surrounds', inspirada en la bellesa de la dona. Com que es tractava d'això, han tingut un 'frontrow' d'allò més femení amb Natalia Verbeke, Judith Mascó, Aina Clotet i Laura Hayden, entre altres.