La fira de les coses boniques arriba a Barcelona

El PetitMercat 'Handmade' se celebrarà el 3 de gener i comptarà amb 14 marques locals

Clients a la fira de coses boniques que obrirà demà, al Born.

Clients a la fira de coses boniques que obrirà demà, al Born. / PETITMERCAT 'HANDMADE'

1
Es llegeix en minuts
SARA ANDRADE / BARCELONA

La fira de les coses boniques, així és com es coneix el PetitMercat 'Handmade', arriba a Barcelona. Es tracta d'una alternativa als regals de Reis convencionals, no només perquè se celebra els dies anteriors a aquesta data tan assenyalada, sinó perquè ofereix tot el contrari dels objectes més comercials. En la seva 5a edició aquest petit mercat amb essència local i artesanal canvia d'ubicació i es trasllada al Born, concretament al carrer del Corretger número 5, el dia 3 de gener, d'11.00 a 21.00 hores.

Bars i cafeteries han estat casa seva des que va començar el 2013, però a poc a poc ha anat creixent i aquest és el motiu del seu canvi d'ubicació a la galeria d'art Corretger5, un espai acollidor i amb encant. Actualment, ja hi participen 14 marques, totes elles amb un objectiu comú: donar a conèixer el producte artesanal de Barcelona. Recolzen l''slowlife', el 'craft' –treball artesà- i, també, les formes de vida més responsables.

A més del seu punt sostenible, el Mercat Handmade té sentit solidari. Aquest any els organitzadors de l'esdeveniment han animat els visitants a través de les xarxes socials perquè col·laborin amb la recollida de joguines. L'objectiu és que cada visitant porti un regal que es destinarà a una associació que treballa amb nenes i nens desafavorits de Barcelona.

UNS REGALS MÉS ORIGINALS

Notícies relacionades

Originals i divertides són les propostes del mercat de les coses boniques en què es poden trobar altres regals més sostenibles dels que acostumem a veure sota l'arbre. Però això sí, no es tracta d'un mercat de segona mà ni 'vintage', per la qual cosa els preus s'ajusten al producte 'handmade'. Per exemple, les motxilles i moneders amb forma de peix de Don Fisher, una marca inspirada en l'estil mariner amb productes fets a mà, amb peces de 15 a 40 euros. Delicada és la ceràmica de la marca Silbando Bajito, que també pots comprar per menys de 30 euros.

Entre les novetats d'aquesta 5a edició hi ha les joies inspirades en la naturalesa i en objectes antics de Fauna y Flora, les bosses de Numon fetes a partir de roba de casa reciclada. També les llibretes de Trapitos al Sol i la bijuteria 'vintage' de Collarina. Més novetats les portaran Somewhere amb els seus 'collages' a partir d'imatges amb estampat de marbre, els dissenys infantils d'Ukeleleo i els objectes d'inspiració nòrdica de la marca barcelonina Hommum.