President de la secció d'autocaravanes de la Unió Caravanista de Catalunya

Manuel Grandes: "Amb la caravana un pot decidir el 100% del viatge"

«Amb la caravana un pot decidir el 100% del viatge»_MEDIA_1

«Amb la caravana un pot decidir el 100% del viatge»_MEDIA_1 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
ERICA ASPAS
BARCELONA

El saló Caravaning és una de les cites indispensables de l'any, en què es poden conèixer les novetats en caravanes, autocaravanes, mòduls, càmpings i remolcs, a més d'activitats per a tots els gustos. Una és la sisena concentració de caravanes i autocaravanes que acabarà aquesta nit.

­-¿Quantes persones s'han aplegat en aquesta trobada?

-Uns 152 vehicles i prop de 450 persones entre adults i criatures de tot Espanya. Contra tot pronòstic, és l'any que ha tingut més afluència de públic.

-Això demostra la bona salut del sector.

-En la concentració no s'ha notat la crisi, però sí que hi ha menys moviment a l'estand que tenim instal·lat a la fira. La gent ara s'ho pensa molt abans de comprar-se un vehicle o d'associar-se a algun club.

-¿Són gaire cars?

-El preu mitjà d'una autocaravana està al voltant dels 50.000 euros. Les caravanes són més barates, ronden els 30.000 euros, però com en qualsevol altre tipus de vehicle, hi ha de tot i per a totes les butxaques.

-¿Quin tipus de gent és aficionada a aquest turisme?

-Els caravanistes són persones més joves mentre que els que prefereixen una autocaravana solen ser gent de mitjana edat o més grans i que tenen uns ingressos fixos. Sobretot jubilats perquè són els que disposen de més temps.

-¿I les famílies?

-N'hi comença a haver cada cop més, però prefereixen el càmping perquè és un espai que es comparteix amb més gent i on hi ha moltes activitats per a les criatures.

-¿Què busquen els caravanistes?

-Un turisme més lliure. Nosaltres parlem de turisme itinerant. Un decideix el 100% del viatge, les rutes, els horaris, els llocs a visitar i quant de temps es passa a cada lloc.

-Però també es pot viatjar en grup.

-És clar, no és incompatible amb anar en grups de dos o de tres vehicles. Però la convivència és complicada. Cal tenir molta afinitat per passar més de 10 dies en un espai tan reduït.

-¿És més assequible que el turisme convencional?

-Hi ha qui diu que és un turisme més baix i barat, però no ho veiem així. No es paga hotel, però s'ha hagut de fer una inversió inicial per comprar o llogar el vehicle i també s'ha de tenir en compte el combustible. És una altra filosofia de viatge.

-¿Quins avantatges té respecte al càmping?

-Són coses tan diferents que no es poden comparar. Els que opten pel càmping tenen unes vacances més fixes, com ara en un apartament, i ja tenen el seu grup d'amics. En canvi, les caravanes i autocaravanes són més autònomes, tenen tot el que necessiten per viure aquests dies.

-¿Hi ha gaires novetats?

-Tot està inventat, així que solen ser millores i facilitats. Nous dissenys o vehicles amb un consum menor.

Notícies relacionades

CONCENTRACIÓ DE CARAVANES I AUTOCARAVANES. Saló Caravaning. Recinte Gran Via.

10.00