PORTADES

Els mitjans internacionals, pendents de l'atemptat

Diaris com 'The Guardian' o 'Liberation' dediquen tota la portada a l'atac a Barcelona

fcasals39719325 turistas170817200145

fcasals39719325 turistas170817200145 / Giannis Papanikos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

La premsa internacional dedica les seves portades de edicions web i paper a l'atemptat de Barcelona. Amb titulars com "El terror castiga Barcelona" ('The Guardian') o "Terror a les Rambles" ('Liberation'), els principals mitjans han il·lustrat les seves portades amb grans fotos dels ferits.

De fet, durant tot el dijous, els principals mitjans internacionals han encapçalat les seves edicions digitals amb l'atemptat de Barcelona, al qual dediquen un ampli desplegament informatiu. 

El britànic 'The Times titulava: “Una furgoneta atropella vianants en un atac terrorista”, mentre l'altre mitjà de referència de les illes, 'The Guardian', optava també per la informació estricta: “Atac a la Rambla: Múltiples morts i almenys 32 ferits”. La cadena pública BBC recordava la projecció internacional de la Rambla: “Atac mortal amb furgoneta a l'àrea turística de Barcelona”.

A França, castigada com el Regne Unit per atemptats similars, 'Le Figaro' destacava que “els senyals d'alarma” sobre el terrorisme islamista “es multiplicaven en els últims mesos” a Espanya. Le Monde ha obert un fil d'informació en directe encapçalat per aquest títol: “Barcelona: un vehicle es dirigeix contra la multitud i mata almenys dues persones”.

Un enfocament molt semblant al del Wall Street Journal que obria amb el títol, “Una furgoneta envesteix una multitud en un atac terrorista amb morts a Espanya”, gairebé idèntic al del New York Times. La CNN optava per un rotund “Terror a Barcelona”. Només el rellevant digital econòmic Quartz va més enllà als Estats Units i titula: “Un atac terrorista amb baixa tecnologia segueix un guió familiarment fosc”

Notícies relacionades

“Terror a Barcelona, furgoneta contra vianants a la Rambla: dos morts, desenes de ferits, un terrorista arrestat i dos en fuga”, titula 'La Reppublica', a Itàlia, mentre el rotatiu 'Corriere de la Sera' destaca que l'atropellament es va allargar durant 600 metres.